SFO

I vores SFO er der plads til leg, hygge, sjov, kreativitet og meget mere. Børnene bliver i SFO’en mødt af nogen af de samme lærere de undervises af på skolen, hvilket fjerner afstanden mellem skole og SFO, og giver børnene en naturlig overgang og god tryghed. Der er ansat en pædagog som er der hele SFO’ens åbningstid.

Beskrivelse

Et stort bord står klar, hvor vi spiser sammen, hygger os med spil eller laver noget kreativt. Midt i rummet er der plads til at lege med LEGO, alle mulige slags biler, Action Man-figurer og mange andre ting – der må gerne rodes. Derved gives børnene mulighed for fordybelse og skabe fællesskab og gode relationer på tværs af klassetrinene. I SFO’en gør vi ligeledes brug af to af de større børn (fra 9. klasse og opefter) som medhjælpere. Dette skaber ligeledes fællesskaber imellem de store og de små børn. Specielt kan vi se på de små børn, at det skaber en stor tryghed for dem, at de kender nogle fra de større klasser. Vi bestræber os fra, at have SFO’en teknik-fri (på nær ved særlige lejligheder). Det vil sige, at vi ikke spiller på Ipad, telefoner og lignende. Vi vil gerne udvikle de relationer der opstår når børn leger sammen.

Fri leg

I SFO’en lægger vi vægt på sociale interaktioner, dvs. at børnene har muligheden for at lege frit, bruge deres fantasi uden faste rammer og med deres helt egen dynamik. Den frie leg giver chancen for at udvikle sociale kompetencer, da børnene skal tage hensyn til hinanden samt lære at acceptere hinandens måde at lege og kommunikere på. Pædagogerne er hele tiden med, hvis der er brug for inspiration eller konflikthåndtering.

Legetøj

SFO’en tilbyder en række forskelligt legetøj, blandt andet LEGO, biler, dukker, racerbane, spil (puslespil, kortspil, strategispil) hvormed børnene kan lege/spille sammen eller for sig selv, være fantasifulde, kreative og udvikle sociale færdigheder.

Bøger

Desuden findes der en masse bøger til alle aldre og interesser – og hvis ikke det er nok, så kan man altid besøge skolens bibliotek. Børnene hygger sig med en bog i sofaen eller når der bliver læst en historie højt. Det er en god måde at falde til ro, lære at nyde samvær og lade fantasien få frit løb.

Kreativitet

Lige ved siden af SFO’en ligger kunstlokalet som byder på mange spændende og kreative beskæftigelser: F.eks. at tegne, male, klippe-klistre med forskellige materialer, lave smykker med perler eller samle noget med træ. Vi har ofte også kreative ting igang inde i SFO’en hvor der f.eks. laves årstidsbestemte aktiviteter med påskeklip, juleklip osv.

Spisning

Der serveres frugt i SFO’en hver dag og nogle dage serveres der kiks eller knækbrød hertil. En gang imellem bager vi og dette er børnene selvfølgelig også med til. Der bages boller, laves pandekager og engang imellem også noget til den søde tand. Når der er vejr til det kan vi lave mad over bål.

Udeliv

Der er tid og plads til at lege i skolegården, hvor der findes et klatrestativ med rutschebane, en multibane og mulighed for at køre med mooncars. Om sommeren er vi ude det meste af tiden hvor vi også spiser udenfor.
Hvis vejret ikke tillader at lege udenfor, kan vores gymnastiksal bruges til indendørs leg.

Generelt mener det vi er vigtigt, at børnene bevæger sig udenfor, bruger deres energi og udvikler deres motoriske færdigheder og dermed øger deres kognitive evner.

Ugeplan

Ugeplanen indeholder en fleksibelt struktur, dvs. aktiviteter afhænger f.eks. af vejret, antal af børn og ikke mindst af deres motivation og behov.

Ret til ændringer forbeholdes.

Mandag: Kreativ

Tirsdag: Kreativ

Onsdag: Udedag

Torsdag: Fri leg – spilledag

Fredag: Hygge

Åbningstider

Morgen-SFO fra kl. 07.00 – 08.20
Mandag til torsdag kl. 12.00 til kl. 16.30
Fredag kl. 13.05 – 16.00

SFO-tlf: 22 78 19 11- mail. sfo@mentiqa.com

Fritidsordningen tilbydes elever fra 0. til 3. klassetrin.

NB. SFOen – Afrodite Holder lukket på børnenes alm. skole frie dage.

  • Lukket i uge 42 (efterårsferien)
  • Lukket i elevernes juleferie
  • Lukket uge 8 (elevernes vinterferie)
  • Lukke de tre dage op til påske (man-tirs-ons)
  • Lukket fredag efter Kr.Himmelfart
  • Lukket Grundlovsdag (5.juni)

Der holdes åbent i SFOen den første uge af elevernes sommerferie.

Der holdes åbent i SFOen den sidste ferieuge inden skolestart.

De mellemliggende uger i sommerferien er SFOen lukket.